Päiväopiskelu

  • aloituspaikkoja 25
  • opiskelupaikka Kotka
  • opintojen kesto 4 vuotta
  • hakuaika  6.-20.9.2017

 

Monimuoto-opiskelu

  • aloituspaikkoja 30
  • opiskelupaikka Kotka
  • opintojen kesto n. 3-4 vuotta
  • hakuaika 14.-28.3.2018

 

Hoitotyötä hädän hetkellä

Nimensä mukaisesti ensihoitaja on terveysalalla se, joka ensimmäisenä kohtaa sairastuneen tai vammautuneen potilaan.

Ensihoitaja arvioi potilaan tilan usein onnettomuuspaikalla tai päivystyspoliklinikalla. Hän tutkii ja varmistaa peruselintoiminnot ja tekee hoitoratkaisun odottamattomissa ja nopeastikin muuttuvissa tilanteissa.

Ensihoitajan on tehtävä päätökset nopeasti, vaikka esitiedot voivat olla puutteellisia ja hoitoympäristö vaihteleva. Potilas ei ehkä pysty kertomaan voinnistaan.

Ensihoitajalla on myös sairaanhoitajan pätevyys. Ensihoitajan erityisosaaminen antaa mahdollisuuden työskennellä teho-osastoilla, sairaankuljetuksessa, päivystyspoliklinikalla tai ensihoidon asiantuntijana hätäkeskuksessa.

Työkokemuksen karttuessa voit halutessasi hakeutua suorittamaan sosiaali- ja terveysalan ylempää ammattikorkeakoulututkintoa.

Voit myös laajentaa tai syventää osaamistasi hakeutumalla erikoistumisopintoihin. Erikoistumisopinnot ovat ammattikorkeakoulututkintoon pohjautuvia täydennyskoulutusohjelmia ja ne on suunniteltu erityisesti ammattikorkeakoulu- tai muun soveltuvan korkeakoulututkinnon suorittaneille tai vastaavat tiedot hankkineille.

Päivätoteutuksen opinnot ovat pääasiassa päiväopintoja, kuten nimikin jo sanoo, ja opiskelu on päätoimista. Opiskelijat ovat monen ikäisiä eikä yläikärajaa ole.

Myös monimuoto-opiskelu edellyttää sinulta aktiivista osallistumista ja läsnäoloa. Lähiopetusta järjestetään keskimäärin kolmena päivänä viikossa. Käytännön harjoittelu tapahtuu noin viitenä päivänä viikossa, mutta se voi vaihdella harjoitteluyksikön mukaan.

Miksi opiskelisit sosiaali- ja terveysalan ammattiin juuri Xamkissa? Koska täällä et ole oman onnesi nojassa. Ihmisenkokoisilla kampuksilla  sinut tunnetaan nimeltä ja sinusta välitetään. Saat laadukasta opetusta ja yksilöllistä ohjausta. Sinua autetaan myös harjoittelupaikan saamisessa.

Ensihoitajan käytännönläheiset opinnot

Opinnot ovat hyvin käytännönläheisiä ja työelämälähtöisiä. Sinulla on mahdollisuus opiskella useita opintojaksoja todellisuutta jäljittelevässä, eli simulaatio-opetuksessa ja tutkimushankkeissa.

Käytössä on simulaationukke, joka reagoi hoitoon kuten oikea potilas. Opiskelustasi noin kolmasosa tapahtuu harjoitteluna erilaisissa hoitotyön käytännön työtehtävissä.

Opintosi koostuvat ydinosaamisen ja täydentävän osaamisen opintojaksoista.

Täydentävä osaaminen rakentuu ydinosaamisen päälle. Ensihoitajan täydentävissä opinnoissa opinnot koostuvat ensihoidon asiantuntijuuden perusteista ja ensihoitajan asiantuntijuudesta sekä ensihoidon vaativasta erityisasiantuntijuudesta sekä vapaasti valittavista opinnoista.

Työelämävalmiuksia kehittävät opinnot tukevat sinua toimimaan ammattikorkeakouluympäristön lisäksi myös työelämässä sekä itsenäisenä toimijana että yhteisön ja tiimin jäsenenä.

Lisäksi työelämävalmiuksien opinnot auttavat sinua tekemään opintoja ja harjoitteluja koskevia valintoja, jotka tukevat ammatillista kasvuasi ja tavoitteitasi tutkintoon johtavien opintojesi suhteen.

Paloauton jyhkeä käyntiääni kaikuu korviin, helikopteri laskeutuu viereen ja ihmiset liikkuvat ympärillä. Aggressiivinen koiranhaukku saa sydämesi hakkaamaan, kun teet parhaasi loukkautuneen ensihoidon eteen. Kuljetus alkaa ja yhtäkkiä eteen loikkaa hirvi…

Menossa on todenmukainen harjoittelutilanne ambulanssisimulaattorilla Xamkin Kotkan kampuksella. Uudistettuihin opetustiloihin on luotu virtuaalinen tila, josta löytyy VW Amarok Negea -ambulanssi täydellä varustuksella sekä laaja seinänäyttö, jolle heijastetaan erilaisia toimintaympäristöjä.

Ambulanssisimulaattorilla pääset harjoittelemaan todenmukaisia tilanteita, kuten itse ajoa ja kuljetuksen aikaista potilaan hoitoa ja valvontaa , sillä ambulanssi reagoi totuudenmukaisesti ajoliikkeisiin. Näet, kuulet ja tunnet tilanteen kuin se olisi aito ja opit ennakoivan ja turvallisen hälytysajon taidon, josta sinulle on työelämässä etua ja hyötyä.

Ambulanssisimulaattoria käytetään perusopetuksessa, ylemmän ammattikorkeakoulun opetuksessa, täydennyskoulutuksissa sekä tutkimus-ja kehittämistoiminnassa. Ambulanssisimulaattorin lisäksi käytössäsi ovat simulaatiotilat, opetussairaala ja harjoituskerrostalo. Ambulanssisimulaattorista voit lukea lisää täältä.

BYOD – Bring Your Own Device

Syksyllä 2017 aloittavilta Xamkin opiskelijoilta edellytetään omien päätelaitteiden käyttöä (esim. kannettavia tietokoneita). Lisätietoja löydät Xamkin nettisivulta.

 

Päiväopinnot

Tutustu opintojen sisältöön opinto-oppaassa

Lue lisää

Monimuoto-opinnot

Tutustu opintojen sisältöön opinto-oppaassa

Lue lisää

Opintopolku

Tutustu valintaperusteisiin, pääsykokeisiin ja hakukelpoisuusvaatimuksiin Opintopolussa

Lue lisää

Akuutti- ja ensihoitotyön asiantuntija

Tutkinnon suoritettuasi voit työllistyä sekä ensihoitajana että sairaanhoitajana. Monenlaisia työtilaisuuksia on sekä kotimaassa että ulkomailla.

Ensihoitajakoulutuksen ensihoitajan ja sairaanhoitajan kaksoistutkinto antaa EU-direktiivien mukaisen pätevyyden.

Voit toimia ensihoitajana ambulanssissa ja muissa sairaalan ulkopuolisissa ensihoitoyksiköissä. Ensihoitajana sovellat joustavasti hoitotieteen, lääketieteen ja muiden tieteenalojen tietoja ja hoitokäytäntöjä.

Lue lisää ensihoitajan työstä TE-palveluiden Ammattinetistä.

Työpaikkoja on esimerkiksi

  • sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatioissa
  • perusterveydenhuollossa
  • sosiaalitoimessa
  • erikoissairaanhoidossa
  • yrityksissä
  • järjestöissä
  • alan kansainvälisissä tehtävissä
  • yrittäjänä

Työ ambulanssissa kiinnostaa eniten

Työllistymismahdollisuudet ovat hoitoalalla hyvät: ensihoitaja voi työskennellä esimerkiksi ambulanssissa, ensiavussa, teho-osastolla, sydänvalvontayksikössä tai pienellä lisäkoulutuksella vaikka pelastushelikopterissa. Työ ambulanssissa kiinnostaa minua eniten. Myös ensiapu tai teho-osasto ovat hyviä vaihtoehtoja.

Heikki Matikainen, ensihoitajaopiskelija

Lue lisää Heikin opinnoista

 

Tutustu Xamkiin

Kotkan kampus

Tutustu kampukseen

Millaista on opiskelu Xamkissa?

Lue lisää

Opiskelijat äänessä

Xamkilainen-blogi

Lue lisää

Kaikki AMK-tutkinnot

Katso tästä

Polkuopinnoilla kohti tutkintoa

Avoin amk

Kysy lisää koulutuksesta

koulutusvastaava Anneli Airola
puh. 044 702 8706
anneli.airola@xamk.fi

Kysy lisää hakemisesta

Hakijapalvelut
hakijapalvelut@xamk.fi
044 702 8891 tai 040 585 6610

This is staging